Storing Eurofiber omgeving Eindhoven

RFO vanuit EuroFiber:
Gisteren 30-8-2016 is er een storing geweest in het Eurofiber netwerk.
Meer specifiek een stroomstoring op onze locatie in Geldrop.
Deze storing werd veroorzaakt door een defect relais dat het omschakelen tussen de normale stroom en de noodstroom verzorgt.
Als tijdelijke oplossing is hiervoor een bypass gemaakt. Het nadeel van deze oplossing is dat de noodstroomvoorziening nu niet werkt.
Er komt langs deze RFO ook een aankondiging van onderhoud.


Onze leverancier Eurofiber meldt een storing in de omgeving Eindhoven-Geldrop. Er zijn hardware-problemen geconstateerd in bovenstaande regio. Indien uw verbinding gebruik maakt van deze apparatuur, zal uw verbinding op dit moment buiten gebruik zijn. Eurofiber heeft engineers aangestuurd om naar de betreffende locatie te gaan om de situatie ter plaatse te onderzoeken en de verbindingen te herstellen. De verwachte oplostijd is op dit moment nog onbekend.

Update 12:30
Oorzaak is nog onbekend. Engineer van Eurofiber is op locatie en bezig met troubleshooting

Update 14:30
De monteur op locatie heeft geconstateerd dat de noodstroom-generator op locatie wel functioneert, maar geen stroom levert aan de apparatuur. De netspanning is inmiddels weer aanwezig, maar de stroomvoorziening is niet teruggeschakeld naar de reguliere stroomvoorziening. Op dit moment heeft de apparatuur van Eurofiber nog geen stroom.
Er wordt op locatie uitgezocht waarom de generator niet wil omschakelen.

Update 15:40
De apparatuur van Eurofiber kan nog niet worden opgestart omdat de hoofd stroomvoorziening niet kan worden ingeschakeld. Engineers zijn bezig om dat op te lossen.

Update 16:35
De stroomvoorziening is hersteld, maar één van de apparaten start na de verstoring niet meer op. Er is inmiddels een engineer aangestuurd om de hardware te vervangen.

Update 17:20
Engineer is bezig met herstel werkzaamheden aan het apparaat wat niet wil starten, na het herstel van de stroomvoorziening.

Update 20:00
Nieuwe apparatuur is geplaatst door Eurofiber en Eurofiber engineers zijn bezig om de benodigde configuraties terug te zetten.

Update 21:55
Eurofiber heeft de storing verholpen. Alle Eurofiberverbindingen in de regio Eindhoven zijn weer ingelogd.

IngangTuesday 30 August 11:15
EindTuesday 30 August 21:55
StatusGesloten