Verstoring porteringen KPN

Vandaag kregen wij onderstaand bericht van KPN:

“Geachte operators, service providers,
Op dit moment ervaren we een verstoring in de vaste porteerketen. Deze heeft als gevolg dat de routeringen voor vaste, mobiele als ook transit porteringen niet afgerond worden. Hierdoor kunnen problemen in de bereikbaarheid ontstaan voor porteringen die vandaag ingezet zijn.
We hebben nog geen zicht op een oplostermijn. We houden u op de hoogte van de voortgang.”

Update (15:15): Wij ontvingen een telefonische update van KPN waarin werd aangegeven dat dit probleem naar verwachting rond 17:00 vandaag zal zijn verholpen. Verder kunnen we aangeven dat het probleem zich vooral voordoet met nummers die vanuit KPN naar andere partijen zijn geporteerd en vervolgens vanuit KPN worden gebeld.

Update (15:30): Vanuit KPN ontvingen wij het volgende bericht: “Het blijkt dat een gedeelte van de vaste porteerketen gisterenmiddag, 19-11, niet naar behoren functioneerde. Gelijktijdig is er een grote migratie gaande tussen 2 operators met zeer veel broadcastberichten. Hierdoor ontstond een zeer grote wachtrij. Deze wordt sinds vanochtend vroeg in hoog tempo ingelopen. Dit verloopt in volgorde, oudste eerst. We verwachten nu dat we vandaag, einde kantoortijd, weer helemaal bij zijn en zijn de doorlooptijden weer zoals gebruikelijk.”

Ipdate (17:00): We hebben nog geen bevestiging ontvangen dat het inmiddels is opgelost.

Begin: 2018-11-20 11:35:00
Einde:
Status: Gesloten